Ketelonderhoud

Is het tijd om uw ketel te onderhouden? Laat de kou u niet verrassen. Vertrouw het onderhoud van uw ketel toe aan onze gecertificeerde technici. Met Heat Me profiteert u van een snelle, professionele service in uw regio!

Information Google review

Een interventie door een gecertificeerde expert in uw regio

Heeft u snel een afspraak nodig voor uw gas- of stookolieketel? Heat Me brengt u in contact met een verwarmingstechnicus die beschikbaar is in uw regio.

Ongeacht het merk van uw apparaat, ontvangt u een nauwkeurige diagnose en optimalisatie van uw verwarmingssysteem voor een ideaal comfort. Vertrouw op Heat Me voor lokale, kwalitatieve en professionele service.

Een hoogwaardige ketel het hele jaar door

Wist u dat? Ketelonderhoud is niet alleen een wettelijke verplichting, het is ook de garantie voor een goed presterend en veilig apparaat. Bij Heat Me raden we, samen met de toestelfabrikanten, jaarlijks ketelonderhoud aan om een optimale werking voor het komende stookseizoen te garanderen. Dus wacht niet langer en laat uw installatie controleren.

Ketelonderhoud op gas

169 euro inclusief btw

 •  Wettelijke verplichting voor onderhoud om de 2 jaar in Vlaanderen en Brussel en om de 3 jaar in Wallonië
 • Reiniging van de verbrandingskamer
 • Inspectie van veiligheidsvoorzieningen, expansievaten en elektroden
 • Verbrandingstests Indien nodig het vervangen van de brander dichtingen en andere slijtonderdelen
 • Periodieke inspectieverklaring

Ketelonderhoud op stookolie

229 euro inclusief btw

 • Wettelijke verplichting voor jaarlijks onderhoud in Brussel en Wallonië
 • Reiniging van de verbrandingskamer
 • Inspectie van veiligheidsvoorzieningen, expansievaten en elektroden
 • Inspectie van de schoorsteenconditie, reiniging en vegen indien nodig
 • Vervanging van de sproeier
 • Verbrandingstests en afstelling van de brander
 • Periodieke inspectieverklaring

Het onderhoudscontract: houd uw geest gerust

Kies voor ons voordelige onderhoudscontract voor uw gas- of stookolieketel. Maak u geen zorgen meer over het onderhoud van uw ketel. Onze experts regelen alles, en u geniet het hele jaar door van een uitstekende service!

Wat we bieden:

 • Onderhoudscontract voor gasketel
 • Jaarlijks onderhoud (comfortcontract) of om de twee jaar (basiscontract)
 • Altijd stipte afspraken
 • Onderhoud door een gecertificeerde technicus uit uw regio
 • Automatische herinneringen aan deadlines
 • Geen extra kosten voor noodgevallen
 • Prioritaire interventie in geval van noodgevallen (comfortcontract)
 • Op afstand probleemoplossing voor kleine reparaties (comfortcontract)

Geïnteresseerd in ons onderhoudscontract?

Met Heat Me profiteert u van regelmatig onderhoud dat de lange levensduur en prestaties van uw verwarmingssysteem waarborgt. Onze experts, aanwezig in heel België, zijn toegewijd aan het onderhouden van gas- en stookolieketels van alle merken. Door ons contract te onderschrijven, kiest u voor gemoedsrust, veiligheid en lange termijn besparingen.

Uw onderhoud laten uitvoeren met Heat Me betekent...

Eenvoudig en snel een afspraak maken

Heeft u snel een technicus nodig? Met Heat Me is het plannen van het onderhoud van uw ketel nog nooit zo eenvoudig geweest. Wij garanderen u een afspraak met onze experts op de kortst mogelijke termijn om aan de wettelijke deadlines te voldoen.

Transparante en voordelige tarieven

Bij Heat Me staat kwaliteit gelijk aan competitiviteit. Onze tarieven zijn eerlijk en transparant. Als er een onderdeel moet worden vervangen, passen we de officiële prijzen van de fabrikanten toe. Bent u op zoek naar een nog voordeligere oplossing? Denk aan ons jaarlijks onderhoudscontract voor slechts 159 euro inclusief btw per jaar!

Lokale expertise voor snelle en zorgvuldige interventie

Wij hechten waarde aan lokaal werk. Daarom werken we samen met gekwalificeerde technici uit uw regio om een snelle en kwalitatieve interventie te garanderen.

Volledige opvolging van de interventie van A tot Z

Klanttevredenheid staat centraal in onze missie. Na elke interventie voeren we een grondige controle uit van het werk dat is uitgevoerd door onze technici. Bovendien houden we een gedetailleerde geschiedenis bij van elke interventie, wat zorgt voor continuïteit van de dienstverlening en gemoedsrust voor onze klanten.

Onze certificeringen

Wij beschikken over certificeringen die onze expertise en toewijding aan uitmuntendheid bevestigen. Onze gecertificeerde technici zijn opgeleid volgens de strengste normen en worden regelmatig bijgeschoold over de nieuwste innovaties op het gebied van ketels.

Of het nu gaat om stookolie- of gasketels, wij zijn gecertificeerd om interventies uit te voeren op alle modellen en merken.

Waarom regelmatig onderhoud van uw ketel belangrijk is?

Woont u in een huis of appartement met verwarming op stookolie of gas? Wilt u het hele jaar door van aangename temperaturen genieten.

Hier zijn de belangrijkste voordelen van regelmatig onderhoud van uw ketel, volgens de experts van Heat Me.

Uw energieverbruik optimaliseren

Regelmatig onderhoud van je cv-ketel is essentieel om de efficiëntie ervan te garanderen. Een verwaarloosde ketel heeft de neiging om meer brandstof te verbruiken, wat resulteert in hogere energierekeningen.

Door het onderhoud van je cv-ketel aan Heat Me toe te vertrouwen, kun je je energieverbruik aanzienlijk verlagen en aanzienlijk besparen op je energierekening.

Anticiperen op en voorkomen van storingen

De Belgische winter is niet het moment om te ontdekken dat je verwarmingsketel problemen heeft. Of het nu gaat om een totale verwarmingsstoring of een eenvoudig gebrek aan warm water, deze situaties kunnen snel uitgroeien tot noodsituaties.

Met regelmatig onderhoud kan je Heat Me verwarmingsmonteur potentiële problemen identificeren en oplossen voordat het echte storingen worden. Dit geeft je niet alleen gemoedsrust, maar bespaart je ook de kosten en het gedoe van noodreparaties.

Prioriteit geven aan uw veiligheid en die van uw dierbaren

De veiligheid van uw huis mag nooit in gevaar komen. Een verwarmingsketel die niet regelmatig wordt onderhouden, kan ernstige risico’s opleveren voor de bewoners. Regelmatige controles door een verwarmingsmonteur minimaliseren het risico op koolmonoxidevergiftiging. Dit reukloze en dodelijke gas kan ontstaan door onvolledige verbranding, vooral in gas- of oliegestookte boilers.

Verleng de levensduur van uw Toestel

Elk apparaat heeft onderhoud nodig om optimaal te presteren, en je cv-ketel is daarop geen uitzondering. Met regelmatig onderhoud door onze Heat Me-experts kun je versleten of defecte onderdelen opsporen en vervangen.

Zo kun je ervoor zorgen dat je cv-ketel langer meegaat. Het is een investering die jaren efficiënte, probleemloze verwarming garandeert.

Voldoen aan de huidige wettelijke normen

Je cv-ketel laten nakijken door een erkend verwarmingsmonteur is wettelijk verplicht in België. Na de onderhoudsbeurt ontvang je een certificaat dat bewijst dat je je verwarmingsketel goed hebt onderhouden. Dit document beschermt je bij eventuele problemen met de verzekeringsmaatschappij.

FAQ: alles wat u moet weten over ketelonderhoud

Heat-Me en uw ketelproducent raden aan om uw cv-ketel jaarlijks te laten onderhouden. U moet in elk geval de termijnen voor uw verplichte periodieke keuring respecteren.

In Wallonië moet uw gasketel om de 3 jaar (vermogen minder dan 100 kW) of om de 2 jaar (vermogen meer dan 100 kW) worden gekeurd. Oliegestookte ketels moeten elk jaar worden onderhouden.

In Brussel vindt de verplichte keuring elke 2 jaar plaats voor een gasketel en elk jaar voor een stookolieketel.

In Vlaanderen is twee-jaarlijks onderhoud verplicht voor zowel de overheid als uw verzekeraar

We adviseren je om je ketel buiten het winterseizoen te onderhouden, tussen april en september. In deze periode is het minder druk. Het is dus makkelijker om snel een afspraak te maken.

Wij onderhouden alle merken en modellen gas- en stookolieketels. Onze verwarmingstechnici zijn goedgekeurd voor alle merken: Bosch, Bulex, Vaillant, Buderus, Viessmann, enz.

Het belangrijkste verschil tussen het onderhoud van een gasgestookte ketel en een oliegestookte ketel ligt in de frequentie en de specifieke aard van de controles. Voor een oliegestookte ketel is het onderhoud frequenter vanwege het roet dat vrijkomt bij de verbranding van olie. Dit roet mag zich niet ophopen, vandaar de noodzaak van een jaarlijkse controle.

Bovendien moet bij een oliegestookte ketel de schoorsteen jaarlijks worden geveegd, in tegenstelling tot een gasgestookte ketel. Wat onderhoud betreft, moet bij beide soorten ketels de brander worden schoongemaakt en afgesteld, maar bij oliegestookte ketels kan het ook nodig zijn om de sproeier te vervangen.

Om je ketel voor te bereiden voordat de monteur komt, zijn hier enkele aanbevolen stappen:

 • Controleer de ketel: zet hem aan en controleer of hij goed werkt. Controleer of hij warmte produceert, of de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en of er geen tekenen van waterlekkage zijn.
 • Maak de omgeving rond de ketel schoon: zorg ervoor dat de omgeving rond de ketel schoon en opgeruimd is, zodat de monteur er gemakkelijk bij kan.
 • Bereid de benodigde documenten voor: als u een gebruikershandleiding of eerdere onderhoudsgegevens hebt, houd deze dan bij de hand om aan de monteur te laten zien.

Hier zijn een paar getuigenissen…

Logo Trustup review
Information Google review

Wil je een onderhoudsbeurt voor je cv-ketel?