Airco

Twijfel je nog over je airconditioningsysteem? Wij kunnen je helpen met de installatie en het onderhoud van je airconditioningsysteem. Met de juiste airconditioning houd je je huis comfortabel in winter en zomer!

Heat Me adviseert je en installeert je lucht-lucht warmtepomp in je huis.

Information Google review

Onze toewijding

We bieden een selectie van omkeerbare airconditioningsystemen, met de nieuwste technologie voor maximale energie-efficiëntie.

Of je nu een kleine kamer wilt koelen of de temperatuur in je hele huis wilt regelen, onze airconditioningspecialisten ondersteunen je van installatie tot onderhoud.

Conseils et installation de clim dans votre logement.
Installation clim à domicile

Onze diensten

  • Verkoop en installatie: of je nu je huis of bedrijf wilt uitrusten, wij bieden een assortiment producten van Daikin, Bulex en Airwell.
  • Reparaties en onderhoud: niets is frustrerender dan zonder airconditioning zitten wanneer je die het hardst nodig hebt! Ons netwerk van technici kan snel ingrijpen om storingen te repareren en te voorkomen. Met Heat Me kun je rekenen op snel reagerende technici, of je nu in Vlaanderen of Wallonië bent.

Wist je dat?

Een airconditioningsysteem is eigenlijk een lucht-lucht warmtepomp, die zowel koelt als verwarmt op een zeer efficiënte manier. In de verwarmingsmodus vangt een luchtwarmtepomp de warmte in de buitenlucht op en brengt deze naar binnen, en in de koelmodus wordt het proces omgekeerd om de binnenkant van het huis te koelen.

Een ideale oplossing voor het hele huis

Het gebruik van een airconditioner voor verwarming is niet langer ongewoon. De groeiende populariteit van het lucht/lucht-warmtepompsysteem (airconditioner) is onmiskenbaar in veel Belgische woningen. Deze technologie zorgt voor koele lucht in de zomer en optimaal thermisch comfort in de winter.

Het is een bijzonder aantrekkelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. De lucht/lucht-warmtepomp is in opkomst als doeltreffend alternatief voor elektrische verwarming en wordt zelfs steeds vaker geïntegreerd als aanvulling op gasketels, om te profiteren van elektriciteit voor verwarming gedurende een groot deel van het jaar.

Confort optimal dans votre maison
Installation pompe à chaleur air air

Installatie voor één kamer of het hele huis

Een typische installatie bestaat uit twee hoofdelementen: een binnenunit en een buitenunit. Met deze configuratie kun je de ruimte van je keuze verwarmen en koelen.

Het is ook mogelijk om meerdere kamers te verwarmen en te koelen. Je kunt namelijk meerdere binnenunits aansluiten op één buitenunit. Met het Multi-Split systeem kun je efficiënt tot 5 kamers op verschillende temperaturen koelen of verwarmen.

Goed om te weten💡

Elk project wordt op maat gemaakt en dankzij onze expertise en strenge selectie van de beste apparatuur kunnen we het hele jaar door comfort in je huis garanderen. De prestaties van de lucht/lucht-warmtepomp zijn 5 tot 6 keer energie-efficiënter dan die van een conventionele ketel, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op de verwarmingskosten en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk verkleint.

Combinatie met fotovoltaïsche panelen?

Heb je zonnepanelen geïnstalleerd (of ga je ze installeren)? Gebruik de gratis energie die ze produceren om je huis te verwarmen of te koelen door ze te combineren met een airconditioningsysteem.

Een airconditioningsysteem voor woningen, ontworpen om te koelen in de zomer en te verwarmen in de winter, biedt optimaal comfort en laat je profiteren van gratis hernieuwbare energie.

Combiner des panneaux photovoltaïques pour produire l'énergie qui alimente la pompe à chaleur air air dans votre maison.

De lucht/lucht-warmtepomp: een economische en ecologische keuze

Met een warmtepomp kun je je energieverbruik onder controle houden en tegelijkertijd de planeet beschermen. Een dubbel voordeel dat het verschil maakt!
null

Het potentieel van hernieuwbare energie benutten

Een warmtepomp is een verwarmingssysteem dat thermische energie uit de omgeving haalt. Het gebruikt ongeveer 75% gratis hernieuwbare energiebronnen! Voor de resterende 25% is elektriciteit nodig. Door fotovoltaïsche panelen te installeren, kan deze elektriciteit ook gedeeltelijk gratis en hernieuwbaar zijn.

Kies een oplossing voor de toekomst

In een tijd waarin koolstofneutraliteit een belangrijke milieukwestie is geworden, zijn warmtepompen een essentiële toekomstige oplossing voor het verwarmen en koelen van onze huizen. Door te kiezen voor een warmtepomp zet je een stap naar een duurzamere toekomst!

Profiteer van opmerkelijke energie-efficiëntie

In tegenstelling tot elektrische verwarming, vertrouwt omkeerbare airconditioning niet uitsluitend op elektriciteit, wat een dure vorm van energie is. In plaats daarvan wordt de opgevangen warmte van buiten – of binnen – toegevoegd aan de energie die wordt omgezet door de compressor, die het koelmiddel verwarmt tot een lage temperatuur. De aldus geproduceerde warmte wordt in de winter naar binnen gestuurd en in perioden van grote hitte naar buiten.

Dit warmteonttrekkingsproces verbruikt heel weinig energie. Omkeerbare airconditioners hebben een efficiëntie van 300% tot 500%, afhankelijk van het model. Met andere woorden, voor elke 1 kWh elektriciteit die door een luchtwarmtepomp wordt verbruikt, wordt 3-5 kWh energie geproduceerd. Het rendement varieert afhankelijk van het rendement van elke installatie, de configuratie van het huis en de gewoonten van de bewoners.

We raden je aan om te kijken naar de seizoensgebonden prestatiecoëfficiënt (SCOP) om een beter idee te krijgen van de algehele efficiëntie van je warmtepomp. De SCOP is een seizoensberekening die rekening houdt met alle temperaturen tijdens een typisch winterseizoen.

Waarom zou je Heat Me kiezen voor je warmtepomp?

Gecertificeerde koeltechnici

Heat Me werkt met een netwerk van technici die gecertificeerde koeltechnici zijn. Dit garandeert je een kwaliteitsinstallatie die voldoet aan de Belgische normen.

Gratis offerte

Vraag je gratis offerte aan. Binnen 48 uur ontvangt u van ons een gedetailleerde en transparante offerte.

Scherpe tarieven

Onze prijzen zijn eerlijk en concurrerend, zowel voor werk als voor apparatuur. We factureren alle onderdelen tegen de catalogusprijs van de fabrikant.

Installateur in jouw regio

Dankzij ons uitgebreide netwerk van technici in heel België kunnen we snel een gecertificeerde technicus naar jouw regio sturen.

Volledige ondersteuning

We zullen je bij elke stap begeleiden met advies, het maken van afspraken, toezicht op de locatie, klantenservice en nog veel meer.

FAQ : Alles wat je moet weten over lucht/lucht-warmtepompen

Tijdens de zomermaanden vangt het koelmiddel dat in een omkeerbaar airconditioningsysteem circuleert warmteatomen op uit de omgevingslucht in je huis. De apparatuur stoot ze vervolgens af via de buitenunit, voordat de koude lucht opnieuw in de kamer wordt verspreid via de warmtewisselaar in de binnenunit. Op deze manier kan de temperatuur in de kamer worden verlaagd tot wel -40°C.

In de winter voert een omkeerbaar airconditioningsysteem het tegenovergestelde proces uit: de buitenunit haalt de warmte uit de lucht en gebruikt die om de omgevingslucht in huis op te warmen. Dit proces vindt plaats dankzij het koelmiddel dat circuleert in de warmtewisselaar van de binnenunit. Dit verwarmt de lucht, die vervolgens door een ventilator de kamer in wordt geblazen.

De kosten voor het installeren van een lucht-lucht warmtepomp (klim) variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de unit, het benodigde vermogen en de technische specificaties.

Over het algemeen beginnen de prijzen voor airconditioners vanaf €2500. Onze experts van Heat Me geven je een gratis offerte en beoordelen elk project op basis van je behoeften, type woning, oppervlakte, enz.

Airconditioners (lucht/lucht-warmtepompen) bieden over het algemeen een grotere energie-efficiëntie dan conventionele boilers en een grotere veelzijdigheid. Ze zijn een aantrekkelijke optie om je huis te verwarmen in de winter en te genieten van koele lucht in de zomer.

Nee. Moderne warmtepompen zijn ontworpen om geruisloos te werken. Fabrikanten besteden bijzondere aandacht aan vibratiereductie en geluidsisolatie om geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Als professionele installateurs van warmtepompen begeleiden we je naar modellen die aan je verwachtingen voldoen.

In tegenstelling tot een gas- of oliegestookte ketel is onderhoud van een warmtepomp over het algemeen niet verplicht (afhankelijk van het vermogen van het apparaat). Toch is het aan te raden om regelmatig klein onderhoud uit te voeren om het risico op storingen te voorkomen.

Bij regelmatig onderhoud door een professional gaat een warmtepomp gemiddeld zo’n twintig jaar mee.

Enkele getuigenissen…

Logo Trustup review
Information Google review

Meer informatie nodig over onze service?