Installatie en onderhoud van airconditioning en lucht/lucht-warmtepompen

Profiteer van een omkeerbare airconditioner met hoge prestaties voor thermisch comfort het hele jaar door. Heat Me installeert, onderhoudt en repareert je airconditioning en lucht/lucht-warmtepomp en selecteert de beste merken (Daikin, Bulex, Airwell).

Snel antwoord

Gekwalificeerde loodgieters zijn binnen 24 uur beschikbaar bij jou in de buurt.

Erkende loodgieters

Experts in loodgieterswerk, geselecteerd op hun knowhow.

Transparante prijzen

Een duidelijke offerte en onderdelen tegen de officiële prijs van de fabrikant.

+8000 tevreden klanten

Met een gemiddelde score van 4,8/5 zijn onze klanten onze belangrijkste ambassadeurs.

Installation pompe à chaleur air air

Optimaal comfort in zomer en winter

Concurrerende prijzen – Tevredenheid gegarandeerd – Snelle installatie

Dankzij de omkeerbare technologie zorgt je airconditioner voor koele lucht in de zomer en efficiënte verwarming in de winter.

  • Installatie op maat voor jouw huis
  • Een zuinige en milieuvriendelijke oplossing, met een tot 5 keer hoger rendement dan een conventionele ketel
  • Compatibel met fotovoltaïsche panelen voor optimaal energieverbruik
Een offerte aanvragen

Onze airconditionings- en warmtepompdiensten

Verkoop en installatie

We bieden een compleet assortiment omkeerbare airconditioners voor woningen en bedrijven. Onze erkende installateurs zorgen voor een professionele installatie volgens de Belgische normen.

  • Enkele of multi-split installatie
  • Geschikt voor één kamer of het hele huis
  • Erkende merken: Daikin, Bulex, Airwell

Probleemoplossing en onderhoud

Een defect? Een storing? Onze technici komen snel in actie om je airconditioningsysteem te repareren of volledig te onderhouden.

  • Snelle reactie in Wallonië en Vlaanderen
  • Koelmiddel controleren en bijvullen
  • Preventief onderhoud om de levensduur te optimaliseren

Uw gratis offerte voor de installatie van airconditioning

Het is snel en gemakkelijk en je kunt het doen wanneer je maar wilt.

Een offerte aanvragen

Voordelen van omkeerbare airconditioningsystemen

1

Gratis hernieuwbare energie

  • 75% van de energie komt van buitenlucht, een hernieuwbare en onuitputtelijke bron
  • Slechts 25% van de benodigde elektriciteit, die gedeeltelijk kan worden geleverd door fotovoltaïsche panelen
  • CO₂-uitstoot verminderen voor een groener huis
2

Een oplossing voor de toekomst van verwarming en airconditioning

  • Hoogwaardig alternatief voor traditionele verwarmingssystemen
  • Voldoet aan de uitdagingen van koolstofneutraliteit en moderne energievereisten
  • Duurzame investering, aangepast aan de huidige milieuregelgeving
3

Opmerkelijke energie-efficiëntie

  • 300 tot 700% efficiëntie, waarbij tot 5 keer meer energie wordt geproduceerd dan verbruikt
  • Aanpasbaarheid aan de behoeften van elk huis, dankzij de verschillende mogelijke configuraties
  • Optimalisatie van verbruik met SCOP/SEER, waardoor efficiëntie het hele jaar door gegarandeerd is

Installatie aangepast aan jouw huis

  • Mono-Split: Voor één kamer Een binnenunit + een buitenunit om de temperatuur in een specifieke kamer te regelen.
  • Multi-Split: Voor het hele huis Tot 5 binnenunits aangesloten op één buitenunit, voor optimaal comfort en nauwkeurige temperatuurregeling in elke kamer.
Een offerte aanvragen

Waarom kiezen voor Heat Me?

Gecertificeerde koeltechnici

Heat Me werkt met een netwerk van technici die gecertificeerde koeltechnici zijn. Dit garandeert je een kwaliteitsinstallatie die voldoet aan de Belgische normen.

Gratis offerte

Vraag je gratis offerte aan. Binnen 48 uur ontvangt u van ons een gedetailleerde en transparante offerte.

Scherpe tarieven

Onze prijzen zijn eerlijk en concurrerend, zowel voor werk als voor apparatuur. We factureren alle onderdelen tegen de catalogusprijs van de fabrikant.

Installateur in jouw regio

Dankzij ons uitgebreide netwerk van technici in heel België kunnen we snel een gecertificeerde technicus naar jouw regio sturen.

Volledige ondersteuning

We zullen je bij elke stap begeleiden met advies, het maken van afspraken, toezicht op de locatie, klantenservice en nog veel meer.

Vertel ons over je project

We zijn beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

02 486 76 76

98% van onze klanten is tevreden over de installatie van hun airconditioning

Voor meer informatie

Hoe lucht/lucht-warmtepompen werken

Een lucht-lucht warmtepomp vangt warmte van buiten op en brengt deze in de winter naar binnen, en keert het proces in de zomer om om je huis te koelen.

Installation pompe à chaleur air air

Combinatie van airconditioning en zonnepanelen

Als je fotovoltaïsche panelen hebt of van plan bent ze te installeren, kun je je warmtepomp van energie voorzien met gratis hernieuwbare energie.

Combiner des panneaux photovoltaïques pour produire l'énergie qui alimente la pompe à chaleur air air dans votre maison.

FAQ
Alles wat je moet weten over lucht/lucht-warmtepompen

Omkeerbare airconditioning werkt op dezelfde manier als een koelkast. De binnenunit vangt warmte op uit de omgevingslucht in uw kamers en brengt deze over op een koelmiddel, dat verandert van een vloeistof in een gas. De vloeistof transporteert de warmte naar de buitenunit waar ze wordt afgevoerd. Je kamers koelen snel af.

Wanneer de warmte is afgevoerd, wordt het koelmiddel weer vloeibaar nadat het door het expansieventiel is gegaan en begint de cyclus opnieuw.

In de warme modus wordt de cyclus omgekeerd om calorieën van buiten naar binnen te transporteren.

Het gebruik van een lucht/lucht-warmtepomp heeft veel voordelen. Hier zijn er maar een paar:

  • Verwarmings- en koelapparatuur: Als je kiest voor een omkeerbaar model, beschik je over apparatuur waarmee je je huis kunt verwarmen of koelen. In de zomer kun je het gebruiken voor airconditioning en in de winter voor verwarming.
  • Een zuinige oplossing: Een lucht/lucht-warmtepomp is populair vanwege de aanzienlijke energiebesparing op korte, middellange en lange termijn. Ze verbruikt heel weinig elektriciteit om haar componenten te laten werken.
  • Een milieuvriendelijk verwarmingssysteem: door een lucht/lucht-warmtepomp te gebruiken, help je de opwarming van de aarde tegen te gaan. Deze apparatuur maakt gebruik van lucht, een hernieuwbare en onuitputtelijke bron. Dit verkleint je ecologische voetafdruk doordat je minder afhankelijk bent van elektriciteit die voornamelijk uit fossiele brandstoffen wordt geproduceerd.
  • Comfortabele, praktische apparatuur: lucht/lucht-warmtepompen verspreiden zachte, gelijkmatige warmte terwijl ze de binnenlucht zuiveren. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om verschillende kamers in een huis tegelijkertijd te verwarmen of te koelen.
  • Betaalbaar: Deze pompen behoren tot de meest betaalbare airconditioningsystemen op de markt.
  • Minimale onderhoudskosten: Het onderhoud van een lucht/lucht-warmtepomp is normaal gesproken niet duur. Dit omvat het reinigen of vervangen van de luchtfilters.

Airconditioners (lucht/lucht-warmtepompen) bieden over het algemeen een grotere energie-efficiëntie dan conventionele boilers en een grotere veelzijdigheid. Ze zijn een aantrekkelijke optie om je huis te verwarmen in de winter en te genieten van koele lucht in de zomer.

Het elektriciteitsverbruik van een airconditioner hangt af van een aantal factoren, zoals het type apparaat, het vermogen, de bedrijfstijd en de ingestelde temperaturen.

Moderne airconditioningsystemen, zoals lucht-lucht warmtepompen, zijn energiezuiniger. Met andere woorden, ze zijn ontworpen om zuiniger te zijn.

Als de airconditioner echter continu draait in de zomer met de thermostaat ingesteld op een zeer lage temperatuur, kan dit een negatief effect hebben op de energie-efficiëntie. Het apparaat moet dan harder werken om het temperatuurverschil met de buitenlucht te compenseren, wat leidt tot een hoger energieverbruik.

Ook als de airconditioning niet op tijd wordt onderhouden, verbruikt hij een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit.

Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om het verbruik te beperken:

  • Stel de temperatuur in op een redelijk niveau (ongeveer 24-26°C in de zomer).
  • Schakel uit of verminder het gebruik als je niet aanwezig bent.
  • Onderhoud het apparaat regelmatig.

De beslissing om je omkeerbare airconditioning in en uit te schakelen hangt af van een aantal factoren. Hier zijn de criteria om te overwegen:

  • Energiebesparing: Als je huis goed geïsoleerd is, kun je je airconditioner het beste uitzetten als je hem niet nodig hebt om te besparen op je elektriciteitsrekening. Aan de andere kant is het beter om je lucht-lucht warmtepomp aan te laten als je huis slecht geïsoleerd is. De reden hiervoor is dat het opnieuw opstarten van het apparaat zal leiden tot een hoger energieverbruik.
  • De levensduur van uw omkeerbare airconditioner kan worden beïnvloed door de manier waarop hij wordt gebruikt. Hoewel het logisch lijkt om het apparaat uit te schakelen als je het niet nodig hebt om slijtage te verminderen, kunnen moderne airconditioners, vooral die met Inverter-technologie, efficiënter en minder belastend zijn door een stabiele temperatuur te handhaven, vooral in extreme klimaten. Frequent opstarten en uitschakelen kan sommige onderdelen zelfs zwaarder belasten. Bij langdurige afwezigheid is het echter altijd aan te raden om het apparaat uit te schakelen om energie te besparen en onnodige slijtage te beperken.
  • De continue werking van je omkeerbare airconditioning of lucht/lucht-warmtepomp bevordert de ophoping van stof en verontreinigende stoffen in de filtratie- en ventilatiesystemen. Door de werking te onderbreken wanneer dit niet nodig is, kun je dit fenomeen beperken en bijdragen aan een gezondere binnenlucht.
  • Als je je omkeerbare airconditioning of lucht/lucht-warmtepomp niet nodig hebt, kun je deze uitschakelen om te voorkomen dat je huis te koud of te warm wordt. Dit helpt om een comfortabele temperatuur te behouden en energie efficiënter te gebruiken.

Nee. Moderne warmtepompen zijn ontworpen om geruisloos te werken. Fabrikanten besteden bijzondere aandacht aan vibratiereductie en geluidsisolatie om geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Als professionele installateurs van warmtepompen begeleiden we je naar modellen die aan je verwachtingen voldoen.

Om je te helpen bij het kiezen van je airconditioner, volgt hier een eenvoudige uitleg van de verschillende beschikbare modellen:

  • Mobiele airconditioners: Dit type airconditioner is lichter en compacter dan andere modellen. Dankzij het lichte gewicht kan hij naar verschillende kamers in huis worden verplaatst.
  • De monobloc airconditioner: Deze airconditioner bestaat uit één blok. Alle onderdelen die nodig zijn om te koelen bevinden zich in dezelfde unit. Hij wordt vooral gebruikt in kleine ruimtes. Er zijn draagbare en aan de muur gemonteerde modellen. Pakketairconditioners zijn praktisch, gemakkelijk te installeren en vaak zuiniger dan complexere modellen. Het zijn echter lawaaierige apparaten.
  • Split-airconditioners: In tegenstelling tot monobloc-airconditioners bestaan split-airconditioners uit twee componenten: de binnenunit en de buitenunit. Split-airconditioners zijn populair vanwege hun koelefficiëntie. Bovendien zijn ze normaal gesproken stil.
  • Omkeerbare airconditioning: Dit is een airconditioner die de lucht in een kamer kan koelen of verwarmen. Deze apparatuur, ook bekend als een lucht-lucht warmtepomp, is praktisch en zuinig. Het is een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar een alles-in-één systeem om het hele jaar door een comfortabele temperatuur te behouden.

Om te bepalen welk type airconditioner je moet kopen voor een huis van 100 m², moet je rekening houden met een aantal factoren, zoals de isolatie van het huis, de dikte van de muren, de hoogte van het plafond, het aantal bewoners en het buitenklimaat.

Een airconditioner met een maximaal vermogen van ongeveer 10 kW is ongeveer voldoende voor een huis van 100 vierkante meter. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over het type apparaat dat het meest geschikt is voor jouw behoeften.

In de verwarmingsmodus met een warmtepomp ligt het ideale temperatuurbereik tussen 17°C en 22°C, met aanpassingen mogelijk afhankelijk van de ruimte en het tijdstip. In de koelmodus raden we aan om een verschil van ongeveer 5°C met de buitentemperatuur aan te houden.

Er zijn verschillende stappen om airconditioning te installeren:

  • De juiste locatie kiezen: De installateur van de airconditioning zal je adviseren over de keuze van de locatie. Je kunt je voorkeuren met hem bespreken. De criteria waarmee je rekening moet houden zijn de configuratie van de kamers die je wilt klimatiseren, het type buitenunit en de lengte van de leidingen. Idealiter wordt de afstand tussen de binnenunit en de buitenunit zo klein mogelijk gehouden.
  • De binnenunit(s) installeren: Zodra de locatie is gekozen, plaatst de installateur de binnenunit (s) en boort hij de openingen voor het leggen van de voedingskabels, koelmiddelleidingen en condensafvoerbuizen. Consoles en wandmodellen worden op een frame gemonteerd, terwijl inbouwunits worden geïntegreerd in hulpstukken zoals valse muren of plafonds.
  • De buitenunit installeren: Plaats de unit in een goed geventileerde ruimte, uit de buurt van warmtebronnen en obstakels. Hij moet worden bevestigd op een stevige steun of stabiele basis, vaak verhoogd om vocht te voorkomen. Verbindingen van leidingen en kabels worden nauwkeurig gemaakt, gevolgd door controles om een goede ventilatie en correcte bevestiging te garanderen.
  • De leidingen leggen: De volgende stap is dat de erkende installateur de geïsoleerde koperen leidingen legt die het koelmiddel zullen vervoeren. Hiervoor moeten vaak gaten in de buitenmuur worden geboord om de leidingen op de buitenunit aan te sluiten.
  • Elektrische installatie: Nadat de leidingen zijn gelegd, installeert de aircotechnicus de elektrische kabels. De buitenunit wordt aangesloten op het elektriciteitsnet en levert de elektriciteit die nodig is om de binnenunit(s) te laten werken.
  • Condensafvoerbuizen installeren: Elke airconditioner produceert condenswater. Daarom moet de installateur voor elke binnenunit een afvoersysteem installeren. Bij renovatiewerkzaamheden is de toevoeging van een condensaatpomp een optie die het overwegen waard is.
  • Testen en in bedrijf stellen van het koudemiddelcircuit: Eerst wordt een druktest met droge stikstof uitgevoerd. Als deze positief is, wordt het circuit doorgeblazen om alle sporen van lucht en vocht in de leidingen te verwijderen. Indien nodig wordt het koudemiddelniveau bijgesteld, voordat het hele systeem wordt getest.
  • Eindschoonmaak: De laatste stap bij het installeren van een aircosysteem is het grondig schoonmaken ervan. Dit omvat het verwijderen van alle resten die tijdens de installatie zijn ontstaan, zoals stof of vuil rond de binnen- en buitenunits.

De keuze van de beste locatie voor een airco-eenheid hangt af van een aantal criteria, zoals de indeling van de kamers en je behoeften. We raden aan om de binnenunit op een hoge muur te monteren voor een goede luchtcirculatie. Plaats hem niet in direct zonlicht. De buitenunit moet op een goed geventileerde, toegankelijke plaats staan om het gemakkelijker te maken om de lucht te verversen. het onderhoud ervan.

Over het algemeen wordt aanbevolen om een minimale afstand van 3 meter aan te houden tussen de buitenunit en de erfgrens van de buren. Deze regel is bedoeld om geluidsoverlast en visuele hinder te voorkomen. De voorschriften kunnen echter per gemeente verschillen. Het is daarom raadzaam om bij de plaatselijke autoriteiten na te vragen of je voldoet aan de geldende normen.

Zelf een airconditioningsysteem installeren is mogelijk als je bekend bent met doe-het-zelf, elektrische systemen en koeling. Er zijn echter risico’s aan verbonden, zoals lekkage van koudemiddel, storingen en inefficiëntie. Bovendien is voor het werken met koudemiddelen vaak een certificering vereist, vooral in België. Als je deze taak aan een professional zoals Heat Me toevertrouwt, ben je verzekerd van een installatie die aan de regels voldoet en veilig en efficiënt is.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het toevertrouwen van de installatie of het onderhoud van je airconditioning aan een professional. Een gekwalificeerde technicus zorgt ervoor dat het systeem wordt geïnstalleerd in overeenstemming met de veiligheidsnormen, waardoor het risico op storingen afneemt. Airconditioningexperts zijn ook gekwalificeerd om met koelmiddelen om te gaan, waarvoor wettelijke beperkingen gelden. Ze garanderen nauwgezet onderhoud, waardoor de levensduur van het apparaat wordt verlengd, terwijl ze advies op maat geven om het comfort en de energie-efficiëntie te optimaliseren.

De kosten voor het installeren van een lucht/lucht-warmtepomp variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de unit, het benodigde vermogen en de technische specificaties.

Over het algemeen beginnen de prijzen voor airconditioners vanaf €2.500. Onze experts van Heat Me geven je een gratis offerte en beoordelen elk project op basis van je behoeften, type woning, oppervlakte, enz.

In tegenstelling tot een gas- of oliegestookte ketel is onderhoud van een warmtepomp over het algemeen niet verplicht (afhankelijk van het vermogen van het apparaat). Het is echter wel aan te raden om regelmatig klein onderhoud uit te voeren om het risico op storingen te voorkomen.

Bij regelmatig onderhoud door een professional gaat een warmtepomp gemiddeld zo’n twintig jaar mee.

Ontdek meer over airconditioners